News

Măsuri De Precauție Împotriva Răspândirii Infecției Cu Covid-19 – Recomandări Pentru Siguranță În Producția Audiovizuală

For the English version, please click here

SECTIUNEA 1
CERINȚE OBLIGATORII
În calitate de angajator, companiile de producție trebuie să se asigure că sunt respectate indicațiile guvernului pentru a reduce riscul de contaminare, acestea fiind menținerea igienei corespunzătoare și făcând posibilă distanțarea socială necesară.
Menținerea distanței sociale
Este necesar ca oamenii să poată menține o distanță socială de 1.5 metri în timp ce lucrează.

Micșorarea echipei pe set
Numărul stabilit al persoanelor din echipă trebuie menținut la minimul necesar.
De asemenea, agenția și clientul sunt încurajați să trimită un număr cât mai mic de reprezentanți.

Timpi de sosire și intrare pe set
În măsura posibilităților – timpii de sosire ar trebui sa fie separați, astfel încât fiecare departament primește acces la intervale de timp diferite, pentru a preveni aglomerarea pe set.

Optimizarea fluxului de lucru
Munca ar trebui să fie coordonată astfel încât un minim de oameni să aibă acces la un spațiu în același timp. De exemplu – departamentul de electrică nu ar trebui să înceapă lucrul până când departamentul de scenografie nu termina si părăsește locația.

Igiena pe set
Toate persoanele de pe set trebuie să respecte regulile autorităților medicale privind igiena și sa aibă comportamentul adecvat pentru a minimiza riscul de răspândire a bolii.

DEZINFECTAREA PERSONALA– În cazul în care scena filmată este extinsă, membrii echipajului trebuie să poarte șervețele dezinfectante in buzunar sau o sticlă de 30 ml de dezinfectant personal, astfel încât să nu fie nevoiți să plece în timpul filmării la standurile cu dezinfectant.

STANDURI CU DEZINFECTANT –  Dispozitive cu dezinfectant trebuie puse la dispoziție în punctele de intrare și în zonele comune , adică în apropierea instalațiilor, catering și direct pe set.

DEZINFECTAREA OBIECTELOR– Când filmați într-un spațiu public din oraș și într-un loc cu o concentrație mare de oameni, este recomandat să luați în considerare dezinfectarea spațiului prin pulverizare (în special pentru producții mari).

 

FILMARILE IN VEHICULE etc. – Producția ar trebui să asigure dezinfectarea tuturor vehiculelor, precum și (dupa caz) a vehiculelor care transportă crew-ului și cast-ului.

DEZINFECTAREA SPATIULUI DE LUCRU – Atunci când filmați în exterior, departamentul de machiaj și costume ar trebui să isi dezinfecteze stațiile de lucru și scaunele pentru actori.

DEZINFECTAREA COSTUMELOR – Este importanta dezinfectia regulata a costumelor. Frecvența cu care se face dezinfectia va depinde de evaluarea riscului individual.

DEZINFECTARE MAKE-UP – Make-up artiștii trebuie să aibă separat un set de machiaj pentru actori și oameni, la fel, separat pentru figuratie în scenele fără actori. De asemenea, este necesar să poarte măști și mănuși de protecție. Este recomandat să aveți în vedere make-up artiști diferiți pentru actori și pentru figuratie.

Informații despre modul de menținere a igienei corespunzătoare a mâinilor trebuie furnizate tuturor persoanelor prezente pe platou – atât sub formă de materiale tipărite oficiale de la autoritățile sanitare, cât și ca parte a briefing-ului de dimineață.

Cerințe de curățare
Producția este responsabilă pentru curățarea frecventă a suprafețelor de contact – aici sunt incluse: mânerele ușilor, suprafețele, corpurile de baie și orice echipament gestionat de mai mult de o persoană.
Orice stație de lucru folosită de mai mult de o persoană trebuie curățată între timpii de utilizare dintre fiecare utilizator.

În ceea ce privește boala
Oricărei persoane care prezintă simptome ușoare sau severe ale COVID-19 nu îi va fi permisă intrarea în set.
O tuse uscată, febră, dureri musculare și dureri în gât sunt considerate a fi simptome ale COVID-19.

Informație
Informațiile cu privire la riscul de a răspândi COVID-19 și ce comportament este de așteptat de la toți cei de pe set, vor fi făcute vizibile în zonele comune. Acestea includ agenția și clientul.

SECTIUNEA 2
RESPONSABILITATEA INDIVIDUALA
Toată lumea de pe set are o responsabilitate individuală de a preveni transmiterea COVID-19 făcând următoarele:


SECȚIUNEA 3
IMPLEMENTAREA PRACTICA
Punerea în practică a indicațiilor guvernamentale pentru protecția muncii pe platourile de film.

Restricții pe platou
ACTORI SI FIGURATIE – Este necesar să activeze in propriul lor department, separati unul de celalalt, si să poarte măști de protectie pe față, cu excepția scenei de filmare.

FIGURATIE IN SCENE CU ACTORI – Figuratia care interactioneaza actorii – unde cadrul necesită o distanță mai mică de 1.5m – trebuie separata de restul figuratiei.

Limitări în locație
În cazul în care o scenă este filmată într-un spațiu mic (sub 20m2), numai următoarele persoane pot avea acces în timpul filmărilor:

  • Operator cameră
  • Focus Puller
  • Sunetist

Producția trebuie să ofere posibilități de remote viewing pentru toți ceilalți oameni.
Măștile trebuie furnizate în orice ocazie în care măsurile de distanțare socială sunt greu de întreținut în mod constant, ca urmare a unui spațiu limitat de filmare.
Filmările in spațiul public cat si închis nu trebuie sa depășească un număr de 50 de oameni. In spatiile închise, spațiul individual trebuie sa fie de 4mp2 intre fiecare persoana, iar in  timpul unei interacțiuni, spațiul dintre fiecare persoana implicata nu trebuie sa depășească 1.5m.

Craft & Catering
Este necesar să se țină cont – în special în primele luni – de mai multe cerințe de spațiu pentru utilizarea locațiilor într-un spațiu public, astfel încât membrii crew-ului să poată fi separati. În același timp, trebuie să existe un spațiu suficient de mare pentru a permite crew-ului să mănânce la distanta recomandata de 1.5m unul de altul. Este favorizata folosirea scaunelor portabile in locul băncilor standard.
Nu sunt permise mesele tip bufet. Toate mesele trebuie servite sub formă de porții single – și distribuite astfel încât să se evite contaminarea suprafețelor. Este necesar să ne asiguram că mâncarea poate fi distribuită într-o manieră take-away.

Toate băuturile trebuie să fie în recipiente single, adică sticle de apă și conserve

Niciuna dintre următoarele nu este permisă.
– Stație de cafea cu autoservire
– Gustări cu boluri sau alimente neambalate.
– Fructe care nu sunt ambalate individual.

Mesele ar trebui organizate în cate două intervale de 20 de minute fiecare.
Orice persoană care se ocupă de mâncare trebuie să se spele bine pe mâini înainte și să poarte mănuși.
Ca regulă generală – catering-ul setat ar trebui să respecte regulile guvernamentale privind serviciile alimentare.

Documentația necesară
Trebuie să implementam aceste măsuri în evaluarea de risc și, de asemenea, să solicitam această implementare în evaluările de risc ale furnizorilor nostri.

Înainte de începerea filmărilor, producția și furnizorii trebuie să se familiarizeze cu riscurile și măsurile pentru filmare (nu numai în ceea ce privește riscul de infecție). Această familiarizare trebuie confirmată în scris, de exemplu, prin semnarea listei de prezență în timpul instruirii de informare.

Obligațiile de a respecta aceste precauții trebuie să fie puse în aplicare în contractele cu membrii echipajului individual, precum și orice sancțiuni și răspunderi pentru daune în caz de nerespectare.

Se recomandă amplasarea placilor informative în locurile de filmare.

Ținând cont de faptul că aceasta este o schimbare fundamentală a fluxului de muncă în comparație cu timpul pre-pandemic, este importantă amintirea măsurilor în această formă.

Management in timpul filmărilor
Măsurile adoptate pentru a asigura orice posibilă contagiune trebuie coordonate la locul de filmare de către un specialist în siguranța filmului sau manager de siguranta și sănătate în muncă sau de o persoană instruita autorizată, care va fi responsabilă de coordonarea și supravegherea măsurilor anti-contagioase.

Diferențele dintre coordonatorii individuali în ceea ce privește competențele sunt:

SPECIALISTII IN SIGURANTA FILMULUI – au participat la crearea evaluării riscurilor, sunt capabili și calificați pentru a adapta creativ măsurile de protectie la nevoile scenariului, pe baza cunoștințelor lor despre tehnologia filmului, problematica și nevoia sa. Ei coordonează activitatea cu evaluările de risc ale subcontractanților și supraveghează documentația corectă.

MANAGERII PENTRU SIGURANTA SI SANATATE IN MUNCA – sunt persoane calificate pentru managementul securității muncii, sunt calificate să modifice măsurile de mai sus – de obicei pur din perspectiva sigurantei si sanatatii fără context artistic. Ei coordonează activitatea cu evaluările de risc ale subcontractanților și supraveghează documentația corectă.

PERSOANE AUTORIZATE INSTRUITE (de exemplu, producție) – sunt autorizate să respecte măsurile stabilite urmând o listă de control pregătită la începutul filmării. Nu sunt autorizați să schimbe măsurile, ci să le asigure conformitatea și să monitorizeze documentația de instruire.

Gestionarea deșeurilor
Măștile de față și mănușile de unică folosință trebuie să fie tratate ca deșeuri periculoase – cele folosite trebuie puse în pungi de plastic groase și apoi aruncate. Când se folosesc măști de față din țesătură, membrii echipajului trebuie să aibă pungi de plastic etanșabile și, de asemenea, posibilitatea de a le fierbe în scopuri de sterilizare.

Dacă unul dintre membrii echipei a încălcat sau refuzat să respecte măsurile de siguranta luate, acestia vor fi exclusi din filmări. Sprijinul deplin al producătorului va fi crucial atunci când se pun în aplicare aceste măsuri.

SECȚIUNEA 4
MĂSURI SUPLIMENTARE DE PRECAUȚIE

În plus față de cerințele guvernamentale pentru a limita răspândirea COVID-19, vom lua câteva măsuri suplimentare – pentru a ne asigura că facem tot ce putem pentru a asigura că riscul de infecție este redus la minimum.

Măști, Mănuși, Dezinfectant, Combinezoane

Vom oferi măști, mănuși, dezinfectant si combinezoane pentru toți oamenii din set – și recomandăm cu fermitate utilizarea lor pentru spațiile interioare, unde distanțarea socială poate fi dificil de întreținut în mod constant.

În momentul inceperii activitatii, vom furniza 3 măști chirurgicale cu îndrumări clare cu privire la modul de îmbrăcare și eliminare într-un mod care nu este contraproductiv și subliniind cu tărie că măștile nu sunt un substitut al distanțării sociale.

Măsurarea temperaturii
Fiecare membru al echipei de filmare va fi supus măsurării temperaturii cu un termometru fără contact înainte de începerea zilei de filmare și înainte de a intra în locația de filmare. Orice noi subcontractanți primiți se supun măsurării temperaturii la sosire. Limitele de temperatură ale corpului uman trebuie să fie în conformitate cu reglementările de sănătate specifice țării, anume in România nu trebuie să depășească temperatura de 37.5°.

SECȚIUNEA 5
SUPRAVEGHEREA UNEI FILMĂRI LA DISTANȚĂ
Supravegherea unei filmări fără a fi prezent fizic va fi un lucru nou pentru majoritatea oamenilor – dar nu este chiar atât de complicată.

În principal, se rezumă la două lucruri:

  1. Configurarea tehnică
  2. Comunicare.

Configurarea tehnică
Există modalități diferite de configurare tehnică, dar cea mai frecvent utilizată este o combinație între o soluție de monitorizare în timp real numită Q-take și o platformă de conferință video.

Q-take permite un stream continuu de la cameră (sau mai multe camere), controlat de tehnicianul video ca la o înregistrare obișnuită. Prin conectarea online, acesta permite practic oamenilor din întreaga lume să urmărească ceea ce ar fi arătat de obicei pe monitorul clientului în timpul filmării – în timp real.

În paralel, o linie de comunicare este stabilită pe o platformă de videoconferință – adică Zoom sau Skype for Business.

Dacă are sens pentru producția în cauză – camerele de monitorizare pot fi instalate și pe set, astfel încât video village sa poată urmări.

O repetiție tehnică este recomandat să fie organizată cu toate părțile participante înainte de a filma pentru a asigura că totul funcționează și toată lumea este familiarizată cu fluxul de muncă.

Comunicarea
Al doilea element este comunicarea. Acest lucru necesită proceduri formale, disciplină și, cel mai important, un moderator dedicat pentru a se asigura că video village virtual este inclus și oferă aprobările în fiecare etapă.

Pentru buna funcționare este important să fim de acord, în prealabil, cu privire la cerințele dorite a fi aprobate – de asemenea, creativii și regizorul trebuie să fie de acord. Mai mult decât în ​​cazul filmărilor obișnuite – încrederea este importantă.

Acest lucru este valabil și pentru pre-producție, unde vor fi puse în aplicare soluții virtuale, astfel încât implicarea poate fi susținută în aceeași măsura, ca și cum toată lumea ar fi prezentă la diverse etape precum casting și fitting.

SECȚIUNEA 6
POSIBILITATI / SOLUTII

Locatii de filmare
In aceste vremuri recomandam filmarile in platou si in spatii private inchise, controlabile. Avand in vedere contextul social, este mult mai dificil, si in unele cazul nelegal, sa accesam spatii publice. Putem pune la dispozitie variante de platouri de filmare, sau chiar sediul nostru, care ofera un spatiu mai mult decat suficient atat pentru a crea cele mai inedite decoruri, cat si pentru a ne oferi siguranta. Si avem si cafea buna.


 

LEGAL DISCLAIMER: Deși toate informațiile de pe site au fost colectate si rezumate  în încercarea de a oferi o reprezentare precisă a perspectivei de producție de film și a regulilor aplicabile – utilizatorul nu ar trebui să considere aceste informații oficiale. În orice caz, editorul nu poate fi făcut responsabil pentru acuratețea informațiilor furnizate și nici nu poate garanta că detaliile sunt complete, corecte și actuale. Toate informațiile furnizate sunt supuse unor modificări, erori sau omisiuni.

Leave a Reply